CO2 neutraal wonen

LiveFree laat een bewoner “bewust wonen”. Dit is mogelijk door de bijzondere combinatie van een zeer hoogwaardig en prettig binnenklimaat, een zeer laag energieverbruik van de woning, een ‘active’ bijdrage in de energiebehoefte van de gebruiker en het toepassen van duurzame materialen.

Het hoogwaardige binnenklimaat ontstaat door de juiste combinatie van het invangen van (direct) zonlicht, een goede schilisolatie, een efficiënte kierdichting, zeer lage temperatuur verwarming en het toepassen van een energie- en waterbesparende douche. De woning heeft hierdoor een zeer lage energiebehoefte. Het huis is ontworpen voor de Scandinavische markt waar de eisen m.b.t. isolatie veel hoger zijn. Driedubbelglas en wandisolatie ontwikkeld voor -30 graden maken de energie behoefte in de winter erg klein.

Vervolgens worden LiveFree woningen uitgevoerd met veel zonnepanelen (en optioneel een inklapbare windturbine) om zelf energie op te wekken, en de mogelijkheid om deze energie op locatie op te slaan. De zelf opgewekte energie wordt ingezet om de bewoners te voorzien in hun persoonlijke energiebehoefte. Voor zowel wonen als werken en optioneel ook voor mobiliteit.